kies nederlandse taal choisissez la langue française

Solex verhuur

Alweer 10 jaar verhuren wij ook solexen om al pruttelend het glooiende landschap van de Allier in midden Frankrijk te verkennen. En te ontdekken hoe de Franse bevolking reageert op deze bijzondere activiteit. Je wordt enthousiast begroet wanneer je langs rijdt en zelfs motorrijders steken de duim op. Ze hebben ook allemaal zelf vroeger een solex gehad ofwel iemand in de familie. Inmiddels is de solex verworden tot nationaal erfgoed.

De bus van de solexverhuur in midden Frankrijk Een groep beginnend aan een solex tocht in midden Frankrijk

We hebben 15 solexen in goede staat. Het zijn allemaal originele uit de jaren 60, model 3800 voor de kenners. Dit model is als laatste gemaakt en het gemakkelijkst te bedienen. Ze rijden allemaal op Aspen, een 2-takt benzine die niet vervuilt en dus beter voor het milieu en de mens.

Solex-verhuur logo: Location Velosolex Agonges.

Onderweg met de solex

Bij de verhuur is een helm inbegrepen (verplicht in Frankrijk), een dubbele fietstas en de W.A. verzekering van de solex. De minimum leeftijd is 21 jaar. De kosten voor een dag zijn € 27,50 pp incl. een tank brandstof en een beschrijving van een route van ongeveer 40 kilometer. Op deze route bevindt zich een meer, waar je kunt picknicken. Of je gaat lunchen in Autry Issards, in een bistro gerund door Belgen. Souvigny is bijvoorbeeld een leuke plek om iets te drinken en de kerk te bezoeken. Je kan er een wandeling maken langs zeer originele banken en er zijn regelmatig exposities.

Solex rijdende vrouw in landschap van midden Frankrijk De garage van de solex-verhuur in midden Frankrijk

Solex verhuur op andere plekken

Wil je in Nederland eens een dagje toeren dan kun je terecht bij solexverhuur op Texel, kijk op: Solex rijden op Texel.
Of in de Bourgogne, te weten in Beaune. Dat kan bij Solex Story, solexverhuur in Beaune.Filmpje

Kijk ook eens naar het volgende filmpje, uitgezonden op FR 3, de regionale zender van de Auvergne: